Carina Rejmus Cohen logo

Nedan presenteras några utvalda projekt jag arbetat med, från utbildningen på grafiska projektledarprogrammet och från mina tidigare arbeten.


Redaktionella texter

Under min tid som kommunikatör/webbredaktör hos Riksförbundet Attention arbetade jag dagligen med att skriva målgruppsanpassade nyheter och andra texter, bland annat till Attentions digitala kanaler och till medlemstidningen. Här handlade det ofta om att göra längre - och ofta ganska avancerade texter - lättare att förstå för förbundets medlemmar.

"Jag hade aldrig kunnat rodda allt själv"

Danderyd NPF-utbildar skolpersonal


Uppdragsprojekt Operation Smile

Utbildningen avslutades med ett examensprojekt med välgörenhetsorganisationen Operation Smile som uppdragsgivare. Examensprojektet innefattade en marknadsanalys- och strategidel som utmynnande i en marknadskommunikationsplan. Detta skulle sedan utarbetas i två visuella lösningar. Vår projektgrupp arbetade fram en digital lösning på Facebook för målgrupperna privatpersoner och blivande givare samt för företag som vill skänka pengar via sitt CRS-arbete.


Företagsbroschyr

På Konferenspoolen arbetade jag med webb och marknadsföring. Jag tog bland annat fram den här företagsbroschyren där jag höll i allt från innehåll till layout och tryck.

Ladda ner pdf


Visuell identitet

I kursen grafisk designprojekt fick min projektgrupp i uppdrag att utforma en visuell identitet till ett fiktivt bokförlag. Följande logotyp skissades fram som en del i det grafiska profilprogrammet och användes i det slutliga resultatet.


DR-utskick

På fastighetskonsultföretaget BellmanLanz arbetade jag med marknadsföring, stort som smått. Den här foldern i A5 format skickades ut till ca 500 företag i innerstaden, med syftet att få dem att byta lokal och flytta till Humlegårdsgatan. Jag ansvarade för hela kedjan i processen, från formgivning till produktionsplanering och utskick.

Ladda ner pdf


Filmaffisch

Grafisk designhistoria ingick som ett delmoment i kursen grafisk design. Vid sidan av föreläsningar om typografins historia fick vi arbeta med att designa en affisch med inspiration från valfri design/typografisk era. Jag hämtade inspiration från Saul Bass, en amerikansk grafisk designer som formgivit många kända filmaffischer, bland annat till filmen Psycho.


Cafébok

I kursen grafiskt designprojekt skulle vi, förutom att ta fram en visuell identitet, även formge en dummy till en av förlagets utgåvor. Vår projektgrupp valde här att formge en cafébok i miniformat.


Salming

Salming stod i fokus i kursen reklamprojekt där vi i projektform arbetade fram ett kampanjkoncept och en strategi för Salmings nya kollektion Stitches. Vårt kreativa koncept resulterade i en tävling - Stitches Challange, how to bet the legend - där bordshockeyspelet från Stiga fick en central roll.


Yrkesporträtt

I kursen grafisk design fick vi en kombinerad uppgift i bildlära och tidskriftslayout. Uppdraget var att göra ett yrkesporträtt med porträttbild, arbetsbild, detaljbild och en miljöbild - alla fotade med egen kamera. Detta skulle sedan layoutas med en framsida samt två uppslag med text. Jag valde att porträttera en busschaufför på landet.

Ladda ner pdf


Smoothies för barn

Det första studieåret avslutades med fem veckors praktik på förlaget Stevali där jag fick sätta mig in i rollen som grafisk formgivare. Under dessa veckor fick jag arbeta med att sätta flera böcker och arbeta fram layoutförslag till framsidor och inlagor. Exemplet är ett layoutförlag på en inlaga jag tog fram för boken Smoothies för barn.

Följ mig

Senaste inläggen

kategorier

Taggar

Error loading Razor Script uBlogsyTwitterFeed.cshtml

Favorit bloggar